Mounted Archery Association of the Netherlands

Over de MAAN

Ons verhaal

De MAAN is op 3 maart 2019 opgericht door de organisaties Horsebackarchers of Holland, Kessen Moving Mounted Archery en Paard en Boog. De behoefte aan een landelijke vereniging om de sport te ondersteunen bestond al langere tijd. Met het groeien en professioneler worden van de sport werd deze behoefte steeds dringender en kwamen trainers en leerlingen van deze organisaties bij elkaar om dit te bespreken.

Het Bestuur

Voorstellen van de bestuursleden

Zonder bestuur is er geen vereniging. Maak kennis met de drijvende kracht van deze vereniging.

Statuten, Huisreglement

Documenten

Hier vindt u onze statuten en huishoudelijk reglement

Doelstellingen

Het belangrijkste doel van de vereniging is het bevorderen van de sport binnen Nederland. Dit doen wij bijvoorbeeld om samen te werken met andere organisaties en clubs. Wij willen graag in de toekomst gecertificeerde opleidingen aanbieden zodat er veilig trainingen en wedstrijden georganiseerd kunnen worden bij maneges en andere trainingslocaties.

Niet alleen werken wij aan de bevordering van de sport maar ook aan de internationale samenwerking met de IHAA. Onze IHAA representative uit het bestuur houdt contact met deze belangrijke organisatie en hij/zij neemt elk jaar deel aan een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst komen alle aangesloten landen van de IHAA bij elkaar om te discussiëren over bijvoorbeeld de wedstrijdregels, organisatie van de GP, EK en WK en andere internationale evenementen.

Via de MAAN wordt het ook eenvoudiger om een clubcompetitie of een NK te organiseren. Naarmate we meer leden krijgen, zal er ook budget zijn voor uitwisselingswedstrijden met bijvoorbeeld Engeland of Duitsland. En het zou helemaal mooi zijn als we in de toekomst degenen die Nederland bij een GP, EK of WK vertegenwoordigen financieel kunnen ondersteunen, maar dat is nog toekomstmuziek…

Veiligheid

Veiligheid en Ongevallenregistratie

Hier vindt u het Incidentenformulier

Privacy

Privacy beleid

Hier vindt u ons privacy beleid

Met dank aan

Wij willen graag bedanken

Wij willen graag de volgende personen en organistaties bedanken.

Met dank aan Jouke Boerma dat we haar prachtige foto’s voor deze website hebben mogen gebruiken. Zij is vaak aanwezig bij de trainingen van Siem Budding en staat altijd paraat met haar camera om ons boogschutters op de gevoelige plaat te zetten.

Met dank aan de British Horseback Archery Association dat wij de informatie van hun website hebben mogen gebruiken, en dat ze altijd klaar staan als wij zelf vragen hebben.

Meld je aan voor de nieuwsbrief