Bestuursleden

De MAAN telt zeven bestuursleden die ieder hun eigen verantwoordelijkheid hebben. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Op deze pagina:

Voorzitter: Louise Kalisvaart

Louise Kalisvaart kwam in aanraking met de sport tijdens een vakantie in Bulgarije. Toen ze een jaar later hoorde dat je in Nederland kon trainen in boogschieten te paard, was ze direct enthousiast. Sinds dien beoefend ze de sport ongeveer 4 jaar en kwam ze in aanraking met wedstrijden en trainingskampen. Op dit moment traint ze bij Siem Budding en thuis met haar eigen Fries. 

Louise wilt zich graag inzetten om de sport groter en toegankelijker te maken in Nederland.

Secretaris: Yssette Kessen

Yssette Kessen heeft jarenlang getraind bij de Horsebackarchers of Holland en heeft inmiddels al enkele jaren haar eigen bedrijf: Kessen Moving Mounted Archery. Daar timmert ze flink mee aan de weg. Ze heeft meegedaan aan postals en aan een Grand Prix.

Ze kent alle ins & outs van social media en daar maken we graag gebruik van om de sport bekender te maken.

Penningmeester: Dennis Boogaard

IHAA-vertegenwoordiger: Siem Budding

Algemeen bestuurslid: Marleen van der Schalie

Marleen van der Schalie rijdt al haar hele leven paard maar zocht zo’n twee jaar geleden een nieuwe uitdaging. Deze heeft zij gevonden in het boogschieten te paard. Want zeg nou zelf, wat is er spannender dan in volle rengalop pijlen schieten? Marleen is vrij snel in het diepe gesprongen door zich in te schrijven voor de European Grand Prix (EGP) in Turkije. Dat gaf alleen maar meer reden om te trainen, wat ze dan ook graag doet. Marleen is tot op heden in Hongarije, Turkije en Frankrijk geweest voor wedstrijden en training en gaat dit jaar voor het eerst naar het WK in Mongolië. Reizen is een van haar andere passies, wat perfect past bij deze sport. Thuis traint ze met Siem op trainingslocaties en met haar verzorgpaarden.

Marleen hoopt een bredere basis te leggen voor de sport in Nederland zodat de sport toegankelijker wordt en we een hechte groep aan boogschutters te paard kunnen creëren. Marleen zet haar organisatie skills en marketing ervaring graag in voor de MAAN en is enthousiast over de toekomst van de sport.

Marleen haar motto? “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Algemeen bestuurslid: Leroy van der Beek

Leroy van der Beek is sinds februari 2021 begonnen met het boogschieten te paard. Hij heeft helaas geen eigen paard maar dat weerhoudt hem niet om de sport te beoefenen. Hij wilt daarmee een voorbeeld stellen voor andere ruiters dat deze sport zeker mogelijk is. 

Leroy wilt graag aan de slag met het organiseren van boogschiet activiteiten zoals de laddercompetitie. 

Algemeen bestuurslid: Kimo den Braber

In memoriam: Claire Hagen

Claire Hagen wordt door velen beschouwd als de grondlegger van het boogschieten te paard in Nederland. Ze is oprichter en trainer van de Horsebackarchers of Holland.
 
Sinds het prille begin van de International Horseback Archery Alliance (IHAA) was Claire de vertegenwoordiger voor Nederland. De gemoedelijke sfeer die de IHAA-evenementen zo kenmerkt heeft ze meegebracht naar Nederland en haar leerlingen. Sommige leerlingen zijn later voor zichzelf begonnen en doen daarbij hun best de sfeer net zo goed te houden.
 
Mede aan Claire is het dus te danken dat het voor veel horsebackarchers op trainingen en wedstrijden voelt alsof iedereen familie is.