Mounted Archery Association of the Netherlands

Evenementen

Wedstrijden

Elk jaar worden internationale wedstrijden georganiseerd door de International Horseback Archery Association (IHAA). Het is mogelijk om vanuit de MAAN geselecteerd te worden voor het Nederlands team en kun je deelnemen aan de EK’s, WK’s en het Europese Grand Prix. Het is ook mogelijk om individueel mee te doen aan deze wedstrijden.

Uiteindelijk willen wij vanuit de MAAN nationale kampioenschappen organiseren maar dat is helaas nog niet haalbaar. Wat de MAAN wel kan bieden is dat je mee kan doen aan de laddercompetitie. Dit is een uitdagende oefening waarbij je in 6 basisposities schiet om zo ook zonder een paard bewegend te kunnen schieten.

Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan een postal. Een postal is een wedstrijd te paard die je lokaal kunt oefenen. Bijvoorbeeld tijdens een training op een manege of op eigen locatie. Er bestaan veel variaties en die worden bedacht door de IHAA. Op de website van de IHAA staat uitgelegd welke postal matches er bestaan.

Door de MAAN georganiseerd

Ladder competitie

Ga de competitie aan met andere leden van de MAAN en win een mooie tassel!

Internationaal

IHAA

Het wereldwijde bestuursorgaan voor boogschieten te paard. Zij werken aan het creƫren van een competitieve sport die op alle niveaus kan worden beoefend: van lokale clubdeelname tot internationale elitecompetities.

Internationaal

Internationale wedstrijden

Mee doen aan internationale wedstrijden is een geweldige ervaring. De wedstrijden bestaat vaak uit een vaste serie onderdelen. De Tower 90, de Raid en de Hunt.