Organisaties in Nederland

De MAAN verzorgt zelf geen lessen in boogschieten te paard en kan het best worden gezien als een samenwerkingsverband tussen de verschillende organisaties waar dit wel kan. We zetten de organisaties die zijn vertegenwoordigd in de MAAN hieronder in alfabetische volgorde op een rijtje:

Op deze pagina:

Horsebackarchers of Holland

De Horsebackarchers of Holland (HoH) zijn ontstaan uit een club die sinds 2001 Japanse krijgskunsten (waaronder boogschieten) te paard beoefende in Rijpwetering. Toen de hoofdtrainer ermee ophield, nam Claire Hagen de leiding over. Claire wordt door velen beschouwd als de grondlegger van het boogschieten te paard in Nederland.

Onder haar leiding legden de leden zich volledig toe op het boogschieten te paard en werd contact gelegd met de Hongaar Christoph Némethy, een invloedrijke trainer in deze sport.

Sinds het prille begin van de International Horseback Archery Alliance (IHAA) was Claire de vertegenwoordiger voor Nederland. De gemoedelijke sfeer die de IHAA-evenementen zo kenmerkt heeft ze meegebracht naar Nederland en haar leerlingen waarvan sommigen later voor zichzelf begonnen hebben dat erin gehouden. Mede aan haar is het dus te danken dat het voor veel horsebackarchers op trainingen en wedstrijden voelt alsof iedereen familie is.

De Horsebackarchers of Holland geven al jaren trainingen in Rijpwetering bij de Ripse Ruiters en geven sinds 2019 ook les in Amsterdam op Manege Geuzeneiland. Op info.hoh-archery.nl is meer te lezen.

Kessen Moving Mounted Archery

Kessen Moving Mounted Archery (KMMA) is opgericht door Yssette Kessen. Zij is ooit begonnen bij de Horsebackarchers of Holland en heeft later haar eigen bedrijf opgericht. KMMA geeft les op Manege ‘t Molenpaardje in Amsterdam en op verzoek op andere locaties door het land.

Op de vaste locatie in Amsterdam werkt KMMA aan een professionele boogschiettrack waar naar verwachting vanaf eind 2019/begin 2020 wedstrijden op hoog niveau kunnen worden gereden.

Meer informatie over KMMA is te vinden op www.kmma.nl.

Siem Horseback Archery

Siem Horseback Archery is eind 2018 opgericht door Siem Budding en Jouke Boerma.

Siem geeft training bij Hoeve Romantico in Maarsbergen en op andere locaties in Nederland en buitenland. Jouke is eindverantwoordelijk en zorgt voor de administratie, communicatie, logistiek en foto’s tijdens trainingen en wedstrijden. Siem doet nu de instructeursopleiding bij de Freestyle Academy Emiel Voest, niveau 1 en ORUN 2.

Siem rijdt internationaal wedstrijden en behoort tot de wereldtop bij de junioren en senioren gecombineerd. Siem is begonnen bij de HoH en traint nu bij internationaal bekende trainers zoals Christoph Némethy, Mihai Cozmei, Wojtek Osiecki, Ali Ghoorchian, Dimitar Trukanov, Glenn Weston en Alan le Gall.

Siem Horseback Archery organiseert ieder jaar in april een clinic met Mihai Cozmei, wereldrecordhouder op de Koreaanse track en Katariina Cozmei op de locatie in Maarsbergen.

Meer informatie over Siem Horsebackarchery is te lezen op https://siemhorsebackarchery.com/