Bestuur

Bestuursleden

De MAAN telt zeven bestuursleden die ieder hun eigen verantwoordelijkheid hebben. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Op deze pagina:

Voorzitter: Louise Kalisvaart

Louise Kalisvaart kwam in aanraking met de sport tijdens een vakantie in Bulgarije. Toen ze een jaar later hoorde dat je in Nederland kon trainen in boogschieten te paard, was ze direct enthousiast. Sinds dien beoefend ze de sport ongeveer 4 jaar en kwam ze in aanraking met wedstrijden en trainingskampen. Op dit moment traint ze bij Siem Budding en thuis met haar eigen Fries. 

Louise wilt zich graag inzetten om de sport groter en toegankelijker te maken in Nederland.

Secretaris: Annemieke Jeronimus

Vorig jaar kwam Annemieke Jeronimus door haar dochter Kimberley in aanraking met het boogschieten te paard. Ze beoefend de sport zelf niet maar heeft altijd al paardgereden. Ze heeft een eigen paard gehad en volgde lessen op een manege. Het liefst volgt ze lessen in western rijden. Nu haar dochter het boogschieten te paard helemaal fantastisch vindt, is Annemieke meer gaan verdiepen in de sport en heeft ze de cursus Judge level 1 gevolgd. Daarnaast gaat zij graag mee met trainingen en is zij samen met Kimberley naar Polen geweest voor een eerste internationale wedstrijd. Annemieke wilt graag als secretaris van de MAAN helpen het het boogschieten te paard te laten groeien en deze vereniging ondersteunen met het halen van haar doelen.
 
 
 
 

Penningmeester: Dennis Boogaard

Sinds 2022 is Dennis Boogaard door zijn kinderen in contact gekomen met deze bijzondere sport en er ging een wereld voor hem open. De gemoedelijke sfeer, diverse culturen van over de hele wereld en de complexiteit hoe deze sport in elkaar zit is wat hij heeft besluiten om meer betrokken te zijn in de wereld van boogschieten te paard. Inmiddels is hij met zijn gezin in 2022 afgereisd naar Gauchoux om deze sport binnen een EK setting in levende lijve te bewonderen. Eén woord, gaaf! Zelf beoefend hij deze sport niet, maar door zijn achtergrond in het financiële vak kan hij in de rol van penningmeester toch zijn bijdrage leveren binnen de MAAN. 

IHAA-vertegenwoordiger: Siem Budding

Siem had van jongs af aan al een passie voor boogschieten en paardrijden. Dus toen hij er na een tijdje achter kwam dat deze sport bestond was hij meteen verkocht, en had meteen als doel gesteld om de allerbeste te worden in deze ontzettend gave sport. Sindsdien is deze sport een groot deel van Siem zijn leven geworden. Hij heeft nu zijn eigen bedrijf Siem Horseback Archery en geeft clinics,demo’s en lessen door heel Nederland en het buitenland.
Ook is Siem erg actief in de wedstrijdsport met meerdere wereldrecords op zijn naam en een hoge positie op de wereldranglijst.

Zijn positie binnen de M.A.A.N is de IHAA afgevaardigde, oftewel de verbinding tussen de Internationale bond en ons als nationale bond en hij geeft dus namens Nederland de stem op internationale kwesties. Ook vervult hij enkele posities in de IHAA.

foto gemaakt door: Ilse Wanner photography

Algemeen bestuurslid: Marleen van der Schalie

Marleen van der Schalie rijdt al haar hele leven paard maar zocht zo’n twee jaar geleden een nieuwe uitdaging. Deze heeft zij gevonden in het boogschieten te paard. Want zeg nou zelf, wat is er spannender dan in volle rengalop pijlen schieten? Marleen is vrij snel in het diepe gesprongen door zich in te schrijven voor de European Grand Prix (EGP) in Turkije. Dat gaf alleen maar meer reden om te trainen, wat ze dan ook graag doet. Marleen is tot op heden in Hongarije, Turkije en Frankrijk geweest voor wedstrijden en training en gaat dit jaar voor het eerst naar het WK in Mongolië. Reizen is een van haar andere passies, wat perfect past bij deze sport. Thuis traint ze met Siem op trainingslocaties en met haar verzorgpaarden.

Marleen hoopt een bredere basis te leggen voor de sport in Nederland zodat de sport toegankelijker wordt en we een hechte groep aan boogschutters te paard kunnen creëren. Marleen zet haar organisatie skills en marketing ervaring graag in voor de MAAN en is enthousiast over de toekomst van de sport.

Marleen haar motto? “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Algemeen bestuurslid: Leroy van der Beek

Leroy van der Beek is sinds februari 2021 begonnen met het boogschieten te paard. Hij heeft helaas geen eigen paard maar dat weerhoudt hem niet om de sport te beoefenen. Hij wilt daarmee een voorbeeld stellen voor andere ruiters dat deze sport zeker mogelijk is. 

Leroy wilt graag aan de slag met het organiseren van boogschiet activiteiten zoals de laddercompetitie. 

Algemeen bestuurslid: Kimo den Braber

Kimo den Braber is al sinds 2016 begonnen met het boogschieten te paard. Wat hij prachtig vind aan deze behendigheidssport is dat er precisie voor nodig is en door het jaren lang te trainen jezelf vooruit zien gaan. Hij heeft veel meegedaan aan wedstrijden nationaal maar ook in Polen, Frankrijk, Duitland en Hongarije. Hij traint momenteel bij Siem Budding en hij zal heel graag in de toekomst met zijn eigen paard willen trainen en op wedstrijd willen gaan. Kimo is van beroep mechanische engineer en wilt graag zijn technische kennis en praktische ervaringen delen in het bestuur van de MAAN. Hierbij hoopt hij een goede basis neer te kunnen te leggen voor de toekomst van de verenging. 

Kimo zijn motto? “als je maar plezier hebt dan komt alles goed”

In memoriam: Claire Hagen

Claire Hagen wordt door velen beschouwd als de grondlegger van het boogschieten te paard in Nederland. Ze is oprichter en trainer van de Horsebackarchers of Holland.
 
Sinds het prille begin van de International Horseback Archery Alliance (IHAA) was Claire de vertegenwoordiger voor Nederland. De gemoedelijke sfeer die de IHAA-evenementen zo kenmerkt heeft ze meegebracht naar Nederland en haar leerlingen. Sommige leerlingen zijn later voor zichzelf begonnen en doen daarbij hun best de sfeer net zo goed te houden.
 
Mede aan Claire is het dus te danken dat het voor veel horsebackarchers op trainingen en wedstrijden voelt alsof iedereen familie is.