Plannen voor GP

Het is nog onduidelijk of er dit jaar een Grand Prix serie (een serie van grote wedstrijden in Hongarije, Frankrijk, Duitsland en/of Polen) komt. Maar voor het geval dat, willen we alvast een standaard maken voor hoe we de deelnemers selecteren.

Het wordt wel erg druk met kwalificatiemomenten als we naast een kwalificatie voor het EK/WK ook nog een kwalificatie voor de GP’s gaan houden. Daarom gaan we hiervoor kijken naar resultaten uit het verleden.

Scores indienen
Wie voor het Nederlandse team wil uitkomen, moet twee scores van wedstrijden uit het verleden indienen (dit mogen ook scores van postal matches zijn). de scores mogen maximaal twee jaar oud zijn. De ene score is van een van de varianten van de Hongaarse/Tower track, de andere score is van een van de varianten van de Koreaanse/Raid track. We hebben aan de hand van de scores in de gradingtabellen een omrekenmodel gemaakt dat het mogelijk maakt om een score op de Raid 235 te vergelijken met een score op de Korean 23. Hetzelfde geldt voor het vergelijken van Hongaars 90 met Tower 100.

Berekening
Je levert van beide onderdelen je best behaalde score in de afgelopen twee jaar in. Beide scores zetten we om naar procenten. Als persoon A de hoogst scorende op de Tower/Hongaarse variant is met 200 punten, dan telt zijn score als 100%. Als persoon B voor die variant 100 punten heeft gehaald, heeft hij dus 50% omdat 100 de helft is van de 200 punten van persoon A. Hetzelfde gebeurt met Raid/Koreaans. Iemand kan dus maximaal 200% halen. Op deze manier worden ook de scores berekend bij de verschillende onderdelen van de GP-wedstrijden.

Ranglijst
Vervolgens stellen we een ranglijst op met de persoon met het hoogste totaalpercentage bovenaan. Deze mag als eerste kiezen naar welke GP hij wil gaan. Daarna mag degene op de tweede plaats een keus maken. Als te veel mensen naar dezelfde locatie willen, gaan
we eerst in overleg om te kijken of we er samen uitkomen. Als dat niet lukt, heeft degene met het hoogste percentage voorrang.

Het is op het eerste gezicht misschien een wat ingewikkeld systeem, maar naar ons idee wel het eerlijkst en als het eenmaal in gebruik is eenvoudig toe te passen in volgende jaren. Mochten er vragen zijn, dan horen we dat natuurlijk graag!

Zodra bekend is of er een GP-reeks gaat komen, maken we dus een aanmeldformulier waarin je ook je scores kunt indienen en welke GP je voorkeur heeft.

Individuele deelname
De organisatoren moeten per land drie plaatsen gereserveerd houden voor de landenteams, maar daarnaast hebben ze vaak nog plaatsen over voor mensen wiens score dan niet voor het landenteam meetelt. Individueel telt je score dan net zo goed mee en je staat dan ook gewoon in de ranglijst. Dus ook al zijn je scores niet genoeg om voor Nederland uit te komen, dan nog kun je altijd proberen om toch nog mee te doen. Het is een prachtige ervaring die zeker de moeite waard is! Uiteraard is het ook altijd heel fijn als mensen als helper mee willen gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *