Degenen die waren geselecteerd voor het WK dat in 2020 plaats had moeten vinden, mogen meedoen aan het WK dat (hopelijk) in 2021 plaatsvindt in Frankrijk. Graag leggen we uit waarom we dat hebben besloten.

Er had vorig jaar een WK nabij Parijs moeten zijn, maar vanwege COVID-19 kon dat niet doorgaan. De bedoeling is nu dat rond eind september een WK in Frankrijk plaatsvindt. Nu zouden we kunnen zeggen: we organiseren een kwalificatie, maar het weer laat dat voorlopig niet toe en het is de vraag of we dat tijdig kunnen organiseren met alle maatregelen die nog van kracht zijn.

Bovendien heeft bijna niemand de mogelijkheid om te trainen en dus zou een nieuwe kwalificatie precies dezelfde ranglijst opleveren. Degenen die voor deelname in aanmerking komen zijn inmiddels benaderd en hebben toegezegd graag mee te doen. De precieze data en kosten moeten nog bekend worden.