Nederland doet mee aan World Grand Prix boogschieten te paard

Met maar liefst twee teams doet Nederland mee aan de World Grand Prix boogschieten te paard van 2020. De interesse in de sport is zo erg aan het groeien dat Nederland een volwassenen team én een junior team kon afvaardigen.

Omdat de normale Grand Prix serie boogschieten te paard vanwege COVID-19 niet kon doorgaan bedacht de  internationale koepelorganisatie voor het boogschieten te paard, de IHAA, een alternatief: de World Grand Prix (wGP). Ieder land dat meedoet organiseert dezelfde drie wedstrijden waar per wedstrijd team drie horsebackarchers uit eigen land aan mee kunnen doen.

De door de landen behaalde scores worden dan centraal ingezameld en opgeteld, zodat toch nog een internationale ranglijst van best presterende landen ontstaat. In Nederland heeft de Mounted Archery Association of the Netherlands (MAAN) de organisatie op zich genomen. Bij een rondvraag onder de leden bleek dat er genoeg interesse is om zowel een volwassenen als een juniorteam op te tuigen.

De eerste wedstrijd is inmiddels in het weekend van 11 tot en met 13 september verreden bij Paard en Boog in Kaatsheuvel, waarbij mooie resultaten zijn behaald. De volgende twee wedstrijden staan gepland bij de Horsebackarchers of Holland in Rijpwetering en Kessen Moving Mounted Archery in Amsterdam.

De wedstrijden lopen ook in het buitenland nog en de resultaten worden de komende weken nog aangevuld. Deze resultaten worden in de links hieronder steeds bijgewerkt:

Eerste wedstrijd:
Senioren
Junioren
Gemengd

Tweede wedstrijd:
Senioren
Junioren
Gemengd

Derde wedstrijd:
Senioren
Junioren
Gemengd

Meer informatie over de World Grand Prix is te vinden op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *