In het kader van de World Grand Prix (een wedstrijd van de IHAA) gaan we in Nederland een reeks wedstrijden houden en als MAAN-lid kun je daaraan meedoen!

Info en data World Grand Prix

Omdat te weinig mensen dit jaar in staat zijn naar de verschillende Grand Prix wedstrijden te gaan, houdt de IHAA dit jaar geen Europese Grand Prix serie zoals gebruikelijk. Wel is naar aanleiding van Covid-19 een nieuw idee gelanceerd waar we graag aan meewerken: de World Grand Prix.

Dit is een heel tof idee, maar het zit wel wat ingewikkeld in elkaar. Daarom delen we het op in stukjes:

Hoe het normaal gaat

De Grand Prix bestaat normaal uit drie grote wedstrijden, waarbij de landen naar iedere wedstrijd een team van drie personen sturen. De bedoeling is dat dit iedere keer een ander team is. Het is dus niet de bedoeling dat de drie besten van het land alle wedstrijden afgaan, maar steeds een ander team. Als er te weinig mensen zijn, mag iemand maximaal op twee verschillende wedstrijden voor zijn land uitkomen.

Omdat we van het nummer drie houden, bestaat iedere wedstrijd uit drie onderdelen: Tower 110 (voorheen Hongaars), Raid 235 (voorheen Koreaans) en Hunt (voorheen Pools). De totaalscores die de teams halen op de verschillende wedstrijden worden na de laatste wedstrijd opgeteld en zo rolt er een winnaar uit de bus: het land met de hoogste score.

Het plan voor nu

Normaal zijn er in het wedstrijdseizoen dus drie grote wedstrijden in drie verschillende landen. Maar bij de World Grand Prix gaat nu ieder land voor zichzelf drie wedstrijden op drie verschillende datums houden. De drie is heilig, dus bestaan de wedstrijden nog steeds uit drie onderdelen: Tower 90, Raid 233 en de nieuwe Skirmish 90.

Omdat er nu op veel meer locaties een wedstrijd wordt gehouden, ontstaat de mogelijkheid om naast het ‘gewone’ team van 9 ook een juniorteam (we mogen alle leeftijdscategorieën tot 21 jaar samenvoegen tot 1 categorie) te laten meedoen. Per competitie doen 3 van de 9 teamleden mee. Als we met twee teams werken zullen dat dus 6 mensen (2 keer 3) per competitie zijn. Iedere competitie mogen we over 2 of 3 dagen verdelen.

Datums

De IHAA heeft bepaald op welke data de competities moeten worden gehouden. Je krijgt namelijk meer het gevoel van een grote wedstrijd als je weet dat dezelfde wedstrijd op hetzelfde moment over de hele wereld wordt gehouden. Er zijn aardig wat datums geprikt vóór aanvang van september, maar dat is in Nederland geen optie omdat we hier pas vanaf september wedstrijden mogen houden. Dus hier zijn de datums vanaf september:

11-13 september (vrijdag, zaterdag, zondag)
15-17 september (niet in een weekend)
25-27 september (vrijdag, zaterdag, zondag)
9-11 oktober (vrijdag, zaterdag, zondag)
13-15 oktober (niet in een weekend)
23-25 oktober (vrijdag, zaterdag, zondag)

Juniorteam en obstakel

We hadden bedacht dat het best wel eens haalbaar zou kunnen zijn om een volwassenenteam van 9 én een juniorenteam te laten deelnemen. Het wordt moeilijk om aan 9 junioren te komen, maar als 4 junioren in staat zijn twee keer deel te nemen (vaker mag nog steeds niet) dan hebben we aan 5 junioren al genoeg (en meer mag natuurlijk ook). *Update* inmiddels lijkt er genoeg interesse om een juniorteam te vormen, maar er is nog plaats voor meer!

De aanvankelijk beschikbare datums gaven eerst een probleem: er vielen er maar twee in het weekend en de rest viel buiten de schoolvakanties. Daarom hadden we aangegeven dat we hier met de restrictie zitten dat we pas vanaf september wedstrijden kunnen houden. Daarom zijn er nu dus een paar weekends bijgekomen.

Selectie en inventarisatie

Voor de normale GP’s (die niet doorgaan) hadden we al een selectie gemaakt op basis van eerdere scores. Nu we ook een juniorteam willen inzetten en nu alle wedstrijden een stuk dichter bij huis zijn (met lagere kosten) is er meer plaats en hopelijk meer interesse. Daarom willen we iedereen alvast vragen aan te geven of zij interesse hebben om deel te nemen aan de World Grand Prix in Nederland en zo ja, op welke datums je beschikbaar bent. Dat kan met de knop hieronder.  

Aanmelden wGP

Omdat de prijzen nog niet bekend zijn, is je aanmelding niet bindend. De IHAA wil zsm weten wie er voor Nederland uitkomen, dus vandaar de vraag je interesse zsm door te geven, uiterlijk dinsdag 16 juni.

We zijn nog aan het inventariseren waar de wedstrijden gehouden zullen worden en laten het natuurlijk weten zodra er duidelijkheid is over de kosten (de IHAA moet de afdracht ook nog bepalen) en locaties.

We horen dus graag van jullie en beantwoorden eventuele vragen hierover met plezier via info@mountedarchery.nl

Meedoen buiten de teams

Als MAAN regelen wij de plaatsen voor het GP-team. Net als bij een gewone GP kan het zijn dat de organisatoren ook nog plaatsen hebben voor individuele deelnemers die niet in het team zitten. Maar die inschrijvingen zullen op een later moment via de organisatoren zelf lopen.