Twee kwalificatierondes voor EK

Nederlandse boogschutters te paard krijgen twee kansen om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap boogschieten te paard dat van 12 tot en met 15 september in Polen plaatsvindt. De Horsebackarchers of Holland en Paard en Boog organiseren ieder een kwalificatieronde waarbij een Hongaars en een Koreaans onderdeel aan bod komen.

Op deze pagina:

Vier plaatsen

Nederland mag vier deelnemers naar het EK sturen en dus moet er een selectie worden gemaakt. Om onder meer dit soort zaken in goede banen te leiden hebben drie organisaties die trainingen geven in boogschieten te paard samen de Mounted Archery Association of the Netherlands (MAAN) opgericht.

Alleen de beste score telt

Vanuit de MAAN is besloten dat geïnteresseerden in het EK aan een of beide kwalificatierondes kunnen meedoen, voor ieder onderdeel zal alleen de beste score tellen. De verwachting is dat meer locaties in de toekomst in staat zijn een kwalificatieronde te organiseren. Om het bezoeken van nieuwe locaties te stimuleren, wordt deelname aan meerdere kwalificaties dan mogelijk verplicht.

Voorproefje van het EK

Bij het EK komen drie onderdelen aan bod: Hongaars, Koreaans en Pools. De kwalificatierondes zullen hier een voorproefje van zijn. Het heeft nog te veel voeten in aarde om een Poolse track te doen, daarom houden we het bij een Hungarian 90 (regels) en een  Korean 233 (regels). De eerste ronde wordt gehouden bij Paard en Boog in Kaatsheuvel op 25 en 26 mei. De tweede ronde vindt plaats bij de Horsebackarchers of Holland in Rijpwetering op 7 juli (beide onderdelen in 1 dag).

Voor iedereen

Iedereen die ervaring heeft met het boogschieten te paard en zelfstandig in galop kan schieten mag zich aanmelden. Dat kan via de website van de MAAN. De kwalificatie is een uitstekende gelegenheid om de beste horsebackarchers van Nederland in actie te zien, toeschouwers zijn dan ook van harte welkom om bij de kwalificaties een kijkje te komen nemen en kennis te maken met deze groeiende sport.

Organisaties

Het EK in Polen wordt georganiseerd met ondersteuning van de IHAA, de internationale organisatie die regels voor de sport opstelt en wedstrijden organiseert. Meer informatie over deze organisatie is te vinden op www.horsebackarchery.info. De MAAN is de de vertegenwoordigende organisatie van de IHAA in Nederland, haar website is www.mountedarchery.nl.

Kosten en aanmelding

De kosten voor de kwalificatieronde van 25 en 26 mei bij Paard en Boog in Kaatsheuvel zijn als volgt:

Weekenddeelname met eigen paard (inclusief paddockkosten): 50 euro
Weekenddeelname op gehuurd paard: 70 euro
Overnachting is kosteloos inbegrepen

De kosten voor de kwalificatieronde van 7 juli bij de Horsebackers of Holland in Rijpwetering bedragen 40 euro met eigen paard en 60 euro met manegepaard, beide inclusief lunch.

  Aanmelden kan tot uiterlijk 23 juni.

Aanmelden

Aanmelden voor een of beide kwalificaties kan met de knop hieronder.

Aanmelden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *